Wat is implantologie?

Een implantaat is een kunstwortel ter vervanging van een eigen tand of kies en deze wordt vastgezet in het kaakbot. De kunstwortel is vervaardigd van titanium. Door verschillende oorzaken kunnen tanden of kiezen verloren zijn gegaan. Met behulp van implantaten met daarop een kroon of brugconstructie kan de aanwezige ruimte opgevuld worden. Doordat implantaten vastgroeien in het kaakbot voelt dit stevig en betrouwbaar aan. Esthetisch kan het in de mond zodanig gemaakt worden dat er geen verschil zichtbaar is tussen de natuurlijke tand en de door het implantaat gedragen kroon. Implantaten worden ook toegepast ter vervanging van een (deel)prothese. Aangezien bij implantologie de eigen tanden en kiezen niet meer beslepen (beschadigd) hoeven worden wordt het tegenwoordig niet meer als alternatief gezien, maar juist als een eerste optie.

Overleg met uw tandarts

Ook voor implantologie dient u te worden doorverwezen door uw tandarts. Met een verwijsbrief kunt u een afspraak bij ParoBreda voor een intake gesprek. Tijdens een intake wordt de toestand van uw gebit uitgebreid onderzocht en wordt er een behandelplan in samenspraak met u opgesteld. Voordat er van implantologie sprake kan zijn, dient uw tandvlees (het parodontium) in goede gezondheid te verkeren. Het komt regelmatig voor dat voorafgaand aan de implantologie een parodontale behandeling noodzakelijk is. Een optimale mondhygiëne is en blijft, ook na het aanbrengen van de implantaten, een voorwaarde voor het handhaven van gezond tandvlees.

NobelClinicianstacks_image_151

NobelClinician is een flexibel systeem om met grote nauwkeurigheid en voorspelbare precisie implantaatbehandelingen te plannen en klinisch te realiseren. Ze komt tegemoet aan de wens van de patiënt om snel over zijn restauratie te kunnen beschikken zonder zware chirurgische ingrepen. Een behandeling met NobelClinician is toepasbaar voor een patiënt die een of meerdere implantaten nodig heeft en kan in onze praktijk via computergestuurde planning voorbereid worden. Door middel van een CBCT-scan van de kaak en de prothese kan met NobelClinician, voorafgaand aan de ingreep, de exacte positie en diepte van het te plaatsen implantaat worden bepaald. Na deze virtuele planning wordt met deze gegevens een chirurgische mal geproduceerd. Hiermee wordt een operatieve ingreep mogelijk met perfecte plaatsing van het implantaat en minimaal ongemak voor u als patiënt. In de praktijk kan dit betekenen dat u weer een prachtig gebit krijgt in slechts een sessie.

Nobel biocare